Kunst aan de lek

Galerie & Beeldentuin

Exposities

Seizoen 2016 ( 1 mei t/m 2 okt )

  • Debby van Zon
  • Schilderen: Kenmerkend aan haar werk is het streven naar perfectionisme om iets realistisch uit te beelden, wat zich afwisselt met het streven naar het ontwikkelen van een aaibare- en voelbaar touch. Dit effect kan worden bereikt door het gebruik van materialen zoals zand, zijde, steentjes, stro, marmerpoeder, bladgoud, etc. of het verwerken van (geschilderde) vachtjes in de onderwerpen. Zo ontstaat een herkenbaar beeld (iets werkelijks) met een fantasie (onwerkelijks). De voldoening zit in het spel om werkelijkheid te combineren met haar fantasieën. Het gebruik van verschillende technieken maakt het extra spannend. Dit zie je terug in bijvoorbeeld haar hedendaagse stillevens. Deze Stillevens zijn een fantasie, projecteert ze uit haar hoofd op het doek. In haar stillevens staat haar gefantaseerd beeld “stil” en brengt zij het “leven” erin terug door een bloem of dier in de compositie te verwerken. Ook het aaibare, “de vachtjes”, komen hierin terug.

    Staal: Naast het schilderen werkt Debby met staal. Van staal maakt zij grote wandschilderingen, borderkunst voor in de tuin of zaagt zij figuren voor aan de wand, die beschilderd en speciaal gecoat worden voor buiten. (Voorbeeld: Station Driebergen/Zeist, CS Alkmaar, Station Almere)

    Hout: Uit hout maakt Debby wanddecoraties, groot en klein, onbewerkt of beschilderd! (Voorbeeld: CS Amersfoort)

    Beelden: Beelden, groot (out of shape) of klein, op maat gemaakt en brons gepatineerd of in andere kleuren vervaardigd. Nieuw zijn de waterleliebladen, welke uit een licht materiaal zijn geshaped, zodat ze blijven drijven en brons gepatineerd.