Kunst aan de lek

Galerie & Beeldentuin

Exposities

Seizoen 2016 ( 1 mei t/m 2 okt )

  • Louis La Rooy
    Louis La Rooy (1947)  volgde zijn opleiding aan de Rietveld Academie en de Rijksacademie in Amsterdam. Aan de Rietveld academie raakte hij in de ban van glaskunst.
    Na deze academietijd startte zijn professionele carrière in de glaskunst bij verschillende glasinstituten, waaronder de uitvoerende werplaats van de Cobra-groep. Daarna volgde een aanstelling bij Van Tetterode, waar hij spoedig directeur werd van de pas opgerichtte glasafdeling voor kunsttoepassingen. Van meet af aan is hij actief in vlakglastechnieken. Later kwam de blaastechniek in vizier en ging hij beide technieken combineren die resulteerde in fraaie objecten waarin de preciesie van vlakglas gecombineerd kan worden met de organische resultaten van de blaastechniek.
    Glaskunst vol treffende kleurscharkeringen, en volgens gecontroleerd ontwerp gemaakt, is kenmerkend voor de vakbekwaamheid en artistieke inzichten van Louis la Rooy. Met het inzicht van de ervaring en met medewerking van een vertrouwd team glasblazers weet hij de glasobjecten de betoverende uitstraling te geven die zijn glaskunst zo onderscheidend maakt. Kleuren, geïntensiveerd door het glas, zijn als een kris ingewerkt in een schacht. Het oog van de waarnemer raakt vervuld van het uitgebalanceerde evenwicht tussen kleur en vorm dat geschapen is met de beheerste aanpak van een begaafd glasartiest.