Kunst aan de lek

Galerie & Beeldentuin

Exposities

Seizoen 2018 ( 20 mei t/m 30 sept )

 • Michiel Deylius
  Michiel Deylius werkt sinds 2002 als zelfstandig beeldhouwer/letterhakker/vormgever in steen. In zijn autonome werk maakt hij abstracte beelden, waar het hem vooral gaat om de vorm van het beeld en de zeggingskracht van de huid.

  Het werk dat hij deze zomer toont bij Galerie Kunst aan de Lek bestaat grotendeels uit een serie beelden waaraan hij sinds 2008 werkt. De serie is begonnen met een reeks z.g. Hangende Objecten: beeldjes die – naast een pure vormverkenning van ‘klein ruw werk’ - vooral een verkenning is van de huid van een beeld. De beeldjes hangen aan twee kleurloze visdraadjes en lijken daarmee volledig vrij in de ruimte te zweven.

  In eerste aanleg is de huid het resultaat van de bewerking van de steen. Gaandeweg is hij gaan experimenteren met afzettingen van zout, waardoor delen van zijn beelden met een sneeuwwit zouthuidje bedekt raakten. In een later stadium bewerkte bij de beelden met een combinatie van metalen en zouten. Op deze manier ontstond een huid die zich zowel in structuur als in kleur uit.
  Het zijn kwetsbare objecten, die een droge ruimte vereisen (een woonkamer) om het subtiele uiterlijk te behouden. Aan de serie Hangende Objecten is de laatste jaren een aantal staande varianten toegevoegd, waarbij zoveel mogelijk het zwevende karakter behouden is.

  Naast beeldhouwer van abstract werk, is Michiel Deylius gespecialiseerd letterhakker en ontwerpt bijzondere toepassingen van de handgehakte letter, zoals sieradendoosjes, tuinobjecten, urnen en (graf)monumenten.

  In zijn atelier in Woerden werkt hij aan opdrachten die niet alleen in de regio Utrecht, maar op veel andere locaties in het land geplaatst worden